Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100608 Library:30305 in /home/silki71/domains/salvix.si/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1531
Tečaj naravne kontracepcije za ženske in moške

Tečaj naravne kontracepcije za ženske in moške

Pričetek: vsak prvi ponedeljek v mesecu!

Za info in prijave kliknite na povezavo  Tečaj naravne kontracepcije za ženske in moške

Vprašanje, kdaj imeti otroka ter koliko bi si jih želeli, nikakor ni novo, z njim se ženske in zdravniki ubadajo že tisočletja. Družba si je od nekdaj – ne glede na zgodovinski čas in okoliščine – prizadevala za preprečevanje neželene nosečnosti in bila z izkustvenimi metodami uspešna. Menda še preveč, kajti med drugim so rastlino silphium zaradi kontracepcijske moči in velikega povpraševanja med prostitutkami Grki in Rimljani celo iztrebili.
Hormonalna kontracepcija kot jo poznamo danes v obliki kontracepcijskih tablet, injekcij, materničnih vložkov .. je na voljo šele zadnjih 50 let, s tem pa je potonilo v pozabo znanje o naravnih metodah preprečevanja neželene nosečnosti – znanje, ki so ga pridobivali in izpopolnjevali skozi tisočletja.

[image src=”http://www.salvix.si/wp-content/uploads/2013/10/naravna_kontracepcija.jpg” size=”one_third”]
Zakaj tečaj naravne kontracepcije?
Dandanes je zelo moderno »živeti zdravo«, biti navzven zdravega in fit videza .. kaj pa navznoter? Zdravo naj se prehranjujemo, gibljemo v naravi, skrbimo za umiritev in blažitev stresa, da uravnavamo hormonsko ravnovesje, jemo vsa mogoča prehranska dopolnila. Kaj pa spolno življenje? Ali ni morebiti tudi tu potrebna vrnitev k naravnemu ter spoznavanju naravnega?

Mnoga dekleta in ženske ob jemanju hormonske kontracepcije čutijo njihove stranske učinke kot so slabost, glavobol, zmanjšano spolno poželenje, imajo neredne krvavitve, so depresivne. Ob tem obstajajo tudi prikriti stranski učinki, ki jih sprva ne opazimo: možnost tromboze, hipertenzije, kapi, pljučne embolije, motnje v delovanju jeter, tumorji, rak na dojkah ..
Zaskrbljujoče je, da se hormonska kontracepcija predpisuje vedno mlajšim dekletom, najstnicam – tudi za zdravljenje aken (vendar obstajajo bolj zdrave in učinkovite alternative) in z namenom »urejanja« ciklusa ali preprečevanja nosečnosti. S tem pa se jim onemogoči naravni razvoj postavitve lastnega naravnega ciklusa.

[image src=”http://www.salvix.si/wp-content/uploads/2013/10/naravna_kontracepcija_2.jpg” size=”one_third”]

Tu se že pojavi prvo vprašanje: kaj pomeni, da je ciklus urejen? To, da ima ženska redne krvavitve na 28 dni? Ali pa to, da ji dolžina ciklusa ne niha? Ne eno in ne drugo ni nekaj, kar bi lahko opisali kot »normalno – naravno«. Za normalne – naravno dolge cikluse se smatrajo ciklusi, ki so dolgi od 25 do 35 dni. Zelo redke so ženske, ki imajo 28-dnevne cikluse in za dolžino ciklusa je normalno, da niha. Le pri 30% žensk dolžina ciklusov niha za manj kot 8 dni.
Zakaj bi torej “popravljali” nekaj, kar dobro deluje in tvegali posledice, ki jih ne želimo?

Presenetljivi so podatki o nepoznavanju redno ponavljajočih se sprememb, povezanih z naravnim mesečnim ciklusom spolno zrele (zdrave) ženske. Večina ve le za čas menstruacije in s tem za dolžino svojega cikla. Je zaradi nepoznavanja lastne narave potrebno spreminjati hormonsko ravnotežje in “zdraviti” nekaj, kar je zdravo?
Morebiti pa je bolje najprej spoznati delovanje lastnega telesa ter se nato odločiti ali bomo posegli v »naravo« ali ne. V tem primeru bo rezultat baziral na naši odločitvi in ne na neznanju.

Prednosti in zanesljivost naravnih metod
Učinkovitost naravnih metod je primerljiva z učinkovitostjo kontracepcijskih tablet, saj jo dosegajo in nekatere celo presegajo. V študijah Svetovne zdravstvene organizacije so ugotovili nad 97% učinkovitost teh metod (npr. pri simptotermalni metodi celo 99,7%), če se jih naučimo uporabljati dosledno in pravilno (možnost zanositve pri kontracepcijskih tabletah se z minimalne možnosti 0,3% pri netočnem jemanju ali pri »enkrat pozabila« dvigne na 8%).

In če naštejemo nekaj razlogov za uporabo naravnih metod:
– ob dosledni in pravilni uporabi so enako ali celo bolj učinkovite od sintetičnih;
– so varne, brez škodljivih stranskih učinkov;
– so uporabne za vse ženske, ne glede na dolžino, rednost ali nerednost ciklusov;
– ohranjamo naravne ritme hormonov in menstrualnih ciklusov;
– ohranimo naravni nivo libida;
– bolj ko smo v stiku s seboj, globlje spoznavamo svojo žensko naravo, smo samozavestnejše;
– smo preprosto bolj »seksi« (obdržimo naravni nivo feromonov – vemo, da ženske, ki jemljejo sintetično kontracepcijo
drugače oz. ne »dišijo«);
– poznavanje ritmov lastnega telesa nam pripomore k zanositvi, ko se zanjo odločimo;
– so enostavne in poceni.

Komu je tečaj namenjen, kaj vsebuje ter kako poteka:
Tečaj je namenjen vsem, ki želite spoznati ter se naučiti uporabe metod naravne kontracepcije, torej tako dekletom, ženskam, fantom, moškim, parom kot tudi vsem tistim, ki imate težave z zanositvijo; kajti če vemo, kako NE zanosimo, potem tudi vemo, kako JA, ko si to želimo.

Podrobno bomo obdelali teme:
– anatomija ženskih in moških reprodukcijskih organov (menstruacijski ciklus, moški »ciklus«, hormonsko procesiranje
pri obeh spolih – podrobno, dejavniki, ki vplivajo na hormonsko procesiranje…);
– spoznali bomo naravne, uporabne in zanesljive metode;
– spoznali fitoterapijo na tem področju (varna uporaba rastlin – kdaj, kaj, zakaj in kako);
– moška naravna kontracepcija;
– kaj storiti, če se »uštejemo«? (je postkoitalna tabletka edini izbor; naravna prva pomoč);
– kako negujemo svojo yoni (najpogostejši vzroki vaginalnih vnetij in obolenj…);
– nega ženskega in moškega »libida« (naravna viagra: ali obstaja?);
– teme glede na vprašanja in individualne potrebe udeležencev.

Tečaj poteka v dveh sklopih: prvi sklop vsebuje predavanje (3h), drugi pa prakso – spremljanje lastnega menstruacijskega ciklusa (dobimo se 1x tedensko po 1h – tako skupaj v praksi » prehodimo« cel ciklus).

Kdaj: pričetek vsak prvi ponedeljek v mesecu. Po končanem tečaju je 1x tedensko na voljo termin za vse, ki bi potrebovali dodatna srečanja. V to skupino lahko udeleženci tečaja ob predhodni najavi s svojimi vprašanji pridete kadarkoli.

Za več informacij o časovnih terminih, ceni ter sami prijavi kliknite na povezavo  Tečaj naravne kontracepcije za ženske in moške

Število udeležencev v skupini je zaradi narave dela omejeno, zato je obvezna prijava preko maila ali po telefonu, s čimer si zagotovite mesto v skupini.

Tečaj vodi Lenka Sotelšek, ustanoviteljica in idejni vodja Holistic centra Salvix. Je dolgoletna jogistka, psihoanalitična psihoterapevtka, hipnoterapevtka ter fitoterapevtka. V centru poleg fitoterapevtske ordinacije ter psihoterapevtske prakse vodi tudi vadbe Ashtanga vinyasa yoge ter je nosilka raznih delavnic in izobraževanj s področja detoxa, treninga discipline uma (antistresni program), delavnic za diabetes ter avtoimunske bolezni, naravno kontracepcijo…). Je tudi članica NGH (The National Guild of Hypnotists) ter CYT – Certified Yoga Teacher pri svetovni zvezi joge – Yoga Aliance.

Vabljeni in lepo bodite!